Zimne soki, koktajle i balans dla ciała i duszy: wejdź świadomie w wiosnę!

Firma JUICE CONCEPT została założona z w pełni zaangażowanym sercem i ambitnym celem – oferować najczystsze, tłoczone na zimno soki, pyszne koktajle superfood i pożywne jedzenie, które pomaga w uzyskaniu szczęśliwszego umysłu, ciała i duszy, jednocześnie wytyczając drogę dla świadomych społecznie inicjatyw.

Każdy pomysł zaczyna się w momencie, w którym zdajesz sobie sprawę, że czegoś Ci brakuje. Czego nam brakowało? Kiedy jesteśmy „w biegu”, do pracy, na spotkanie etc. i potrzebujemy coś zjeść lub wypić – najczęściej jedyną opcją są stacje benzynowe, pakowane produkty spożywcze z supermarketów lub sieci fast foodów. Takie produkty sprawiają, że ​​na początku czujesz się usatysfakcjonowany, ale niedługo potem czujesz się wzdęty, zmęczony, spragniony i … znów głodny. Alternatywą jest przygotowanie posiłków w domu, co może okazać się dość czasochłonne i trudne do „wciśnięcia” w nasz „zabiegany” kalendarz. I to właśnie powyższe problemy doprowadziłynas do stworzenia pierwszego we Wrocławiu bistro z sokami Cold Pressed i zdrowymi przekąskami na wynos.

Do naszych produktów nie dodajemy cukru, konserwantów, sztucznych barwników ani żadnych innych sztucznych dodatków. Aby stworzyć nasze soki, zupy i sałatki korzystamy wyłącznie z ekologicznych, lokalnych i czystych naturalnych produktów. Każda butelka naszego soku mieści w sobie 1,5 kg starannie wyselekcjonowanych warzyw i owoców!

To bardzo proste: zdrowa żywność = zdrowa społeczność. Jesteśmy niezmiernie szczęśliwi, kiedy widzimy, jak dzieci i dorośli dokonują zdrowszych i bardziej świadomych wyborów żywieniowych oraz zmieniają swoje nawyki na lepsze.

Wszystkie nasze produkty w JUICE CONCEPT są:

Bez chemikaliów

Bez dodatku cukru

Bez konserwantów

Bez glutenu

CZYM JEST TŁOCZENIE NA ZIMNO?

Umieszczenie 1,5 kg owoców i warzyw w pół litra soku jest niesamowite! Stanowi znakomitą przekąskę – przenośną, łatwą do spożycia, świetnie smakującą i działającą cuda dla Twojej skóry! Ale nie wszystkie soki są sobie równe. Użycie sokowirówki jest jedną z najpopularniejszych metod produkcji soku. Metoda ta „wyciąga” sok z owoców i warzyw za pomocą obrotowych ostrzy. Niestety obracające się ostrza wytwarzają ciepło, które ułatwia utlenianie. Gdy tlen zostanie wprowadzony do soku, ten traci witaminy i składniki odżywcze i nie jest już w tym w swojej najczystszej postaci.

I tutaj właśnie metoda Cold Press ma przewagę. Pozwala na ekstrakcję soku w najczystszej postaci bez utleniania, zachowując ważne witaminy, minerały, enzymy i składniki odżywcze w stanie nienaruszonym. Chociaż proces ten jest długi i żmudny, efektem końcowym jest świeży, smaczny sok z maksymalnymi walorami odżywczymi.

W JUICE CONCEPT dzięki mnóstwu miłości, cierpliwości, troski i wiedzy codziennie przygotowujemy dla Ciebie świeży sok, który nie tylko dobrze smakuje, ale jest również dobry dla Twojego organizmu. Oprócz miłości, nasze produkty zawierają tylko najlepsze, najświeższe i najbardziej zrównoważone produkty.

Słowa: Redakcja ze współpracą z marką Juice Concept

Zdjęcia: mat. pras.

Kategorie
Ekologia / Natura / Świadomość
Udostępnij