Orzechowy design, który genialnie smakuje – Supernatural

Znana za granicą, szczególnie widoczna w większych sklepach zero waste na zachodzie. Minimalistycznie i estetycznie zaprojektowana. Pierwsza i jak na razie jedyna taka w Polsce: maszyna do świeżego wyrobu ekologicznego masła orzechowego. 

Dzięki Supernutural ukręcisz świeży orzechowy krem w takiej ilości, jakiej potrzebujesz. Do wyboru aż 5 bio-certyfikowanych rodzajów prażonych orzechów: migdały, pistacje, orzechy nerkowca, pekan i laskowe. Cięte orzeszki znajdują się w górnej części maszyny. Wystarczy pociągnąć za rączkę i cieszyć się pysznym, kremowym masłem do swojego słoiczka. To aż tak proste.

Masła Supernutural możecie wypróbować w jednym z dwóch sklepów stacjonarnych zero waste BIOrę w Poznaniu przy ulicy Kościelnej 15. Rodzaj dostępnego kremu zmieniany jest co tydzień, więc przy cotygodniowej wizycie można spróbować nowego smaku. Masło sprzedawane jest na wagę w zgodzie z ideą sklepu – pakowane prosto do szklanych słoiczków lub opakowań klientów z rabatem 5%. Dodatkowo w BIOrę znajdziecie także same cięte, prażone orzeszki, z których takie masło można zrobić samemu lub użyć ich jako idealny dodatek. Które masło ukręcilibyście jako pierwsze?

Słowa: Redakcja

Zdjęcia: Supernatural

Kategorie
Natura / Projektowanie / Rzeczy
Udostępnij